Gemeente Gemeentelijke basisscholen Erpe-mere

Kleuteronderwijs

Peuterklas - 1e Kleuterklas

Is jouw peuter 2,6 jaar en wil je hem of haar leuke avonturen laten beleven?
Kom dan zeker eens langs en maak kennis met:

  • De klaspop Jules: Hij is een grote vriend van de kleuters. Hij leert de kleuters zelfstandig worden: in naar het toilet gaan, de boekentas maken, opruimen in de klas, fruit- en koekjes eten en nog veel meer. Jules vertelt ook de leukste en spannendste verhalen, waarbij taalgebruik gestimuleerd wordt. Leren spreken, leren luisteren en taal ontdekken gaan voor kleuters namelijk hand in hand met wat ze dagelijks beleven. Alle ontwikkelingsdomeinen komen geïntegreerd aan bod, waardoor je kleuters hun eigen belevingswereld ook uitbreiden.

We kozen voor in de beide klassen: de klaspop Jules, om het vertrouwen en de geborgenheid bij de kleuters te stimuleren. Hij is zo een trouwe vriend wijkt daarbij geen moment van hun zijde!

Ook in de aanloop - 1e kleuterklas is er een rekenhuisje: Mies de muis, Grabbel de kabouter, Willy de meethond en alle andere vrienden. Zij wonen in het rekenhuisje en leren de kleuters hoe ze moeten tellen, sorteren, meten en zoveel meer.

2e en 3e Kleuterklas

In de 2e kleuterklas zijn er de klaspoppen: Nelly & Cézar. Zij zijn twee beste vrienden. Nellie is een kleine muis die opvalt door haar nieuwsgierigheid, ondernemingszin en ontdekkingslust. Ze is niet snel bang, zit vol energie en is heel creatief. Cezar, haar onafscheidelijke kikkervriend, staat steeds klaar om haar te helpen. Hij is stoer en een beetje onhandig.

In de 3e kleuterklas hebben we de klaspop: Pistache. Pistache is een gezellige vriend van de kleuters. Is zeer talig en houdt er van om veel taal uit te lokken bij de kinderen. Op een prettige, speelse manier komen de kinderen in contact met de Franse taal. Zo kunnen we kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd maken met de Franse taal. Het gaat hier om taalsensibilisering en taalinitiatie Frans.

Ook in de 2e - 3e kleuterklas is er een rekenhuisje: Nippertje de egel, Merlijn de Tovenaar en nog zoveel andere vriendjes bezorgen de kleuters de nodige wiskundige uitdagingen. 
Ook voor taal stimuleren wij onze kleuters dagelijks.

Meer info

Klik hier om te weten wie er in ons team zit.