Gemeente Gemeentelijke basisscholen Erpe-mere

GBS Schatteneiland

Welkom bij: GBS Schatteneiland ... De school waar kinderen en ouders zich thuis voelen.

Bent u op zoek naar een school voor uw kind en wil je onze school wat beter leren kennen? Dan geven wij u graag een rondleiding in ons Schatteneiland. Wij nodigen u van harte uit om een afspraak te maken.


Waarom kies je voor onze school?

 • Naar school met plezier
  In ons Schatteneiland heerst er een veilige, vertrouwde sfeer. Er is veel aandacht voor de manier waarop kinderen en leerkrachten met elkaar omgaan. Kinderen voelen er zich op hun gemak! En met plezier naar school komen, maakt leren zoveel makkelijker!
 • Aandacht voor ieders talent
  Ieder is kind heeft zijn eigen talenten. En deze willen wij ten volle tot ontwikkeling laten komen. Wij geven onderwijs dat afgestemd is op de behoeften van ieder kind. Zo halen wij het beste in iedereen naar boven.
 • Moderne leermiddelen
  Reeds van in de kleuterklassen werken met moderne leermiddelen. Er zijn in alle klassen smartboards aanwezig. We hebben heel wat Chromebooks en tablets. Zo wordt leren interactief en zoveel leuker!
  Ook in de 3e graad heeft iedere leerling zijn persoonlijke laptop, door de Digisprong.
 • Vakleerkrachten
  We hebben voor de vakken lichamelijke opvoeding, godsdienst en zedenleer echte vakleerkrachten. Hierdoor bieden we extra aandacht aan deze vakken. De talenten van de kinderen en leerstof worden op deze manier goed opgevolgd.
 • Verrijking
  Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben voor wiskunde, worden door een aparte leerkracht begeleid. Ze krijgen lessen waarbij de hogere orde van denken wordt gestimuleerd.
 • Zelfstandig werken
  Onze leerkrachten leren de kinderen om zelf problemen op te lossen, bijvoorbeeld door samen te werken en hun werk te plannen. Zo worden ze zelfstandig en voelen zich verantwoordelijk. Deze zelfstandigheid is heel belangrijk in het verdere middelbaar onderwijs.
 • Ouders
  Wij willen dat de ouders zich, net als hun kinderen, prettig voelen in onze school. Daarom gaan we graag met onze ouders in gesprek. U wordt regelmatig uitgenodigd op oudercontacten. Daarnaast zijn jullie ook steeds welkom op onze schoolfeesten, eetfestijnen en andere activiteiten.